Så Turfar du

Grundtanken med turfing är att få fler människor att röra på sig. Det går ut på att fysiskt ta sig till platserna där det finns en turfzon och samla poäng. Zonerna ligger ofta på vackra platser och man kommer definitivt att upptäcka nya delar av staden eller landet.

Gör så här

  1. Ladda ned appen och registrera dig med ett unikt användarnamn. Appen kommer även att behöva tillgång till din gps för att fungera. Klicka ja när frågan kommer. 
  2. Den gröna gubben på kartan är du, syns du inte så måste du slå på gps:en. Detta gör du på användar-symbolen nere i vänstra hörnet av appen.
  3. Nu är det bara att börja Turfa genom att fysiskt gå till de röda eller gula zonerna du ser på kartan. Det finns 40000 zoner i Sverige och totalt 100000 zoner i hela världen. 
  4. När du står i en zon så väntar du tills den vänstra mätaren blivit fylld och vips så är zonen din. (Mätaren laddar snabbare ju fler zoner du tar)

Turf är en spel-app som går ut på att fysiskt ta zoner på en karta. Du rör på dig samtidigt som du har roligt.

Dina medspelare syns också på kartan när de har appen öppen. Varför inte försöka ta någon annan spelares zon?

För att ta en zon så ställer du dig inom den röda zonen på kartan och väntar att gröna mätaren ska nå toppen.

Se enkelt hur du ligger till i topplistorna både individuellt och i din grupp.

5. Alla zoner är värda olika mycket poäng när du tar dem, du kommer även att få mer poäng så länge du lyckas ha kvar zonen. (Tills någon annan tar den)

6. När du precis tagit en zon så blir den randig, detta betyder att den är blockad och kan inte tas av någon annan förrän blocktiden gått ut. Vilket du ser om du klickar på zonen.

7. Efter att du tagit dina 5 första zoner så kommer du att få din allra första medalj – Take-5. Det finns över 130 medaljer att få, varav några är unika just för aktivitetsutmaningen. Du ser enkelt alla dina medaljer genom att i menyn nere till höger klicka på “person”-symbolen.

8. För att se hur det går för alla lagen och medlemmarna i utmaningen så finns det topplistor. Dessa ser du genom att i menyn nere till höger klicka på “stjärn”-symbolen.

Klicka på den här ikonen för att se topplistorna.

Klicka på den här ikonen för att se dina medaljer.

9. Aktivitetsutmaningen går parallellt med vanliga turf-spelet. Detta betyder att alla vanliga turf-spelare också kommer att synas på kartan och ta era zoner. Vilket gör spelet ännu mer roligt och utmanande, då det alltid kommer att vara zoner som tas vilket gör att man kan ta dem igen. Men inga av de övriga turf-spelarna syns sedan i era topplistor eller på admin-sidan för aktivitetsutmaningen. 

Ha roligt, ta zoner och upplev nya underbara platser!

Sugen på att veta ännu mer?

Det finns också en helt dedikerad Turf-wiki där du kan läsa allt som är värt att veta om själva spelet. Det finns en guide för nybörjare här ifall du vill fördjupa dig. Dock så är själva grundspelet väldigt enkelt att spela, men detta kan vara bra ifall man har lite frågor och funderingar.